Egy versenypálya felépítése

Nagyon szigorú szabályai vannak egy Forma 1-es futamnak. Mindennek óramű pontossággal kell működnie, minden embernek adott időben a helyén kell lennie és ami a legfontosabb: illetéktelen személyen nem lehetnek számukra ki nem jelölt helyen. Ezt természetesen nagyon szigorúan ellenőrzik, fényképes mágneskártyás nyakpass-t kap minden közreműködő. A szalag színe messziről mutatja, hogy van-e jogosultság vagy nincs egy adott helyre.


De hogyan is épül fel egy pálya?

  • Zöld - paddock. Itt sétálgatnak a riporterek, pilóták, VIP vendégek. Bal oldalán a vendéglátó ipari egységek úgynevezet motorhome-ok. Ezek minden földi jóval ellátott luxus épületek. A paddock jobb oldalán a versenykamionok vannak, közvetlen a box-okra kapcsolódva. Mutatok majd fotót, úgy jobban érthető.
  • Piros: pitlane azaz box utca.
  • Világos kék: média center, interjúk helyszíne
  • Sárga: box utca fala, itt lógnak a falon táblával a mérnökök és adnak utasítást a pilótáknak.
  • Fekete: rajtrács


Nektek melyik a kedvenc csapatotok? ❤️🏁

Gyertek velem, tegyünk egy kis kirándulást a box utcába. Itt mindig hatalmas nyüzsgés van az egész nagydíj hétvégén. Fotósként lehetőségem volt teljesen testközelből találkozni a pilótákkal, besétálni a csapatok technikai személyzete közé. Láthattok itt autójában ülő Ricardo-t, Ferrari mérnököket felfesteni a precíz jelölést a kerékcserékhez.

Minden média próbál a legjobb helyről tudósítani minden érdekességről beszámolni, Láthatjátok a Sky riporterét, lelkes szurkolókat akik a tűző napon próbálnak autogramot vagy egy közös képet kérni. A red bull-nál osztottak nekik frissítőt, jó fejek voltak nagyon. Ja és itt van Esteban 🇫🇷 névre szóló rollere is.

A pilóták alapvetően nagyon kedvesek, ha udvariasan közelíted meg Őket. De általában két fotó után rohannak tovább a dolgukra. A fan connect kiosk segítségével néhány szerencsés rajongó videó telefonálhat a kedvencével és kérdéseket tehet fel neki.


Jó pillanat volt, amikor a McLaren pilótája a Ferrari mérnökeivel nosztalgiázott vicces történeteken 😊


És imádnak a pilóták bringázni a pályán, ennek egyik nagy alakja Valtteri Bottas akit épp leszállni láthattok a kétkerekűjéről 🚴‍♂️


Végére értem a kis bemutatómnak, remélem élveztétek a bepillantást a színfalak mögé. Legközelebb is egy izgalmas témával készülök Nektek ❤️ Ha tetszett nyomjatok a megosztás gombra az oldal alján vagy küldjétek tovább ismerőseiteknek 🥂